Zoeken naar wat is een streepjescode

 
wat is een streepjescode
Wat zijn EAN codes? EAN-Barcode.nl.
Waarom EAN codes aanvragen? Geen artikelen in winkelwagen. This is a placeholder. Wat is een EAN code? Een E uropees A rtikel N ummer is de cijferreeks die u onder de streepjescode op een product vindt. Doordat ieder product zo'n unieke EAN code heeft kunnen alle artikelen gemakkelijk van elkaar onderscheiden worden. Een EAN zorgt voor de identificatie van uw product. Daarom staan deze codes op vrijwel alle producten die u op de schappen in de winkels vindt. EAN codes zijn uniek en worden maar éen keer uitgegeven zodat elk product een uniek nummer heeft. Verschillende soorten EAN codes.
Streepjescode bron van informatie.
Etiketten Streepjescode Vers Bewaren Hygiëne. Wat vertelt de streepjescode? Een streepjescode zit op bijna elk product. Het is handig voor het afrekenen en vooral voor het voorraadbeheer van de supermarkt. Wat kan een consument opmaken uit die code? De meest gebruikte streepjescode op voedingsmiddelen is de code met dertien cijfers eronder. Verder bestaan er codes met acht cijfers maar ook veel langere codes. Over de gebruikelijke code-13 is meer te vinden bij GS1. Technische details zijn te vinden bij Wikepedia. Wil je achterhalen wie de fabrikant is van een bepaald artikel?
BARCODES UITGELEGD Barcode-Stickers.net.
Er zijn vele standaarden op het gebied van streepjescodes. Ze steken ook niet allemaal eender in elkaar. Op basis van hun eigenschappen is een aantal klassen streepjescodes te onderscheiden Lineaire code streepjescode in de strikte zin dit is een code die in 1 dimensie wordt gelezen. discrete codes een continue streepjescode codeert alle tekens als een ononderbroken reeks terwijl in discrete codes ieder gecodeerd teken een begin en eindmarkering heeft. De ruimte tussen twee tekens wordt bij discrete genegeerd zo lang deze niet groot genoeg is om als het einde van de tekenreeks te worden gedecodeerd. Codes met slechts 2 breedtes vs.
Praktische opdracht Wiskunde A De Streepjescode Scholieren.com.
Is er een controle ingebouwd op de geldigheid van een code? Waarom worden de codes gebruikt? Hoeveel verschillende mogelijkheden zijn er? Geschiedenis van de streepjescode. Wie het ontworpen heeft wat cht het eerste product met een streepjescode was en waar is de streepjescode nou eigenlijk voor het eerst gebruikt? Terwijl er nog steeds twijfels over zijn wie de streepjescode nu eigenlijk heeft ontworpen is het algemeen bekend en geaccepteerd dat de heren Norman Joseph Woodland en Bernard Silver de barcode op 20 oktober 1949 bedachten. In 1973 stellen zij de twaalfcijferige Universal Product Code UPC samen. In juni 1974 werd de eerste UPC scanner geinstalleerd bij de Marshs supermarkt in Troy Ohio. Op 26 juni 1974 werd het eerste product met een streepjescode een pak Wrigleys Juicy Fruit chewing gum gescand.
Willem Wever Hoe werkt een streepjescode?
Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Heb je je wel eens afgevraagd wat die combinatie van streepjes en cijfers op een pak hagelslag doet? Dat is nou een streepjescode. Als je gaat afrekenen in de winkel wordt deze streeepjescode voor een venster gehouden. In dit venster komt een infrarode lichtbundel die de streepjescode aftast. De computer vertaalt de streepjes in cijfers die samen een nummer vormen. Het nummer gaat naar de computer van de kassa en op de kassa verschijnt de prijs van het product. In de computer is bijvoorbeeld ingevoerd dat het cijfer 150 een pak hagelslag is dat 1 euro kost. Elk gedeelte van de streepjescode heeft een betekenis. De eerste twee cijfers zijn de landcode.
Streepjescode uit welk land komt dit product? Transition Town Nijmegen.
De landcode slaat dus slechts op het land waar de streepjescode is aangevraagd. Dat wil zeggen dat het product niet persé in dàt land geproduceerd hoeft te zijn. De landcode op de streepjescode is daarmee slechts een doorgaans overigens een belangrijke indicatie waar het product vandaan komt. Het systeem is dus echter niet volledig sluitend! EAN STREEPJESCODE OP LANDNUMMER-VOLGORDE. 00 09 CANADA en VERENIGDE STATEN 590 POLEN. 30 37 FRANKRIJK 594 ROEMENIë. 45 49 JAPAN 599 HONGARIJE. 50 ENGELAND 600 601 ZUID-AFRIKA. 54 BELGIë en LUXEMBURG 609 MAURITIUS. 57 DENEMARKEN 611 MAROKKO. 64 FINLAND 613 ALGERIJE. 70 NOORWEGEN 619 TUNESIë. 73 ZWEDEN 622 EGYPTE. 76 ZWITSERLAND 626 IRAN. 80 83 ITALIë 690 692 CHINA. 84 SPANJE 729 ISRAëL. 87 NEDERLAND 740 745 COSTA RICA.
Een Barcode of Streepjescode aanvragen en maken begint bij www.barcodeaanvragen.nl.
Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze code uitsluitend uit cijfers bestaan of uit een combinatie van cijfers letters en leestekens. De streepjescode werd gepatenteerd op 7 oktober 1952. Norman Woodland kan als grondlegger van de streepjescode worden beschouwd. Hij zag het belang in van eenvoudige coderingen voor het slagen van de poging gegevens automatisch te verwerken. De streepjescode kan als een opvolger van de ponskaart worden gezien.
Barcode 6 definities Encyclo.
code van zwart-witte lijntjes of blokjes waarmee een product kan worden geïdentificeerd Voorbeeld barcodes scannen'Synoniem streepjescode copy Kern. 1 Streepjes op verpakking 2 Streepjescode 3 Zebracode. Een barcode is een patroon van verticale strepen die voldoen aan mondiale afspraken en die door een optische lezer laserstraal uitgelezen kunnen worden. Voor diverse producten zijn verschillende internationale afspraken. De barcode is een opeenvolging van verschillende dikke en dunne lijnen die met een scanner gelezen worden. Deze streepjescode is op allerlei productverpakkingen te vinden van levensmiddelen tot make-upartikelen. Via een scanner wordt de code in een computer vertaald tot een nummer waardoor het product de prijs en andere informatie worden herkend.
Streepjescode Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. OV-chipkaartlezer gecombineerd met barcodelezer voor het lezen van een Aztec-code. Streepjescode of barcode is de benaming voor een opeenvolging van lijnen die een code representeert die door een scanner gelezen kan worden. Afhankelijk van het coderingssysteem kan deze code uitsluitend uit cijfers bestaan of uit een combinatie van cijfers letters en leestekens. De streepjescode werd gepatenteerd op 7 oktober 1952. De term tweedimensionale streepjescode wordt wel gebruikt voor het tweedimensionale analogon van de streepjescode hoewel deze meestal uit vierkantjes en niet uit streepjes bestaat. Norman Woodland was samen met Bernard Silver uitvinder van de streepjescode.
Hoe lees je een streepjescode? Wibnet.nl.
Hoe lees je een streepjescode? Een streepjescode geeft heel wat informatie. Wat vertelt de code eigenlijk allemaal? De streepjescode stamt uit eind jaren 1940 en kent een vaste opbouw. Een van de meest algemene systemen is EAN-13. Dat bestaat uit 13 cijfers en elk cijfer is weer een combinatie van diverse streepjes en spaties. Sommige streepjes van de code zijn langer dan andere.

Contacteer ons